Laura Mercier Lip Parfait Creamy Colourbalm i Raspberry Ripple

Nej, jag kunde inte stå emot lusten att skaffa ett nytt läppstift, trots att jag har fler än jag kan hålla i tankarna. En ny serie med vårdande men välpigmenterade läppbalsam från Laura Mercier fångade mitt intresse. I färgurvalet finns en del nyanser som är intressanta för mig med kall hudton, och även många för dem med varm hudton.

LM_Raspberry_RippleJag provade en härlig plommonrosa färg och tyckte om den, men valde istället den ljusare rosa Raspberry Ripple. Den nyansen är inte så röd som man väntar sig av ”raspberry” i namnet, utan en ordinär rosa, till och med litet somrigt ljus för en plutmun i ett solbränt ansikte.

Anledningen till att jag valde den ljusare varianten är att färgen inte sitter kvar så bra på läpparna. Efter några klunkar ur kaffekoppen har en hel del försvunnit på mitten, och duttar man med ett papper för att dämpa glossigheten så försvinner så gott som all färg. Det blev extra tydligt med en mörkare, starkare färg, så därför valde jag Raspberry Ripple. Den ligger närmare mina läppars egna färg, så då syns det inte lika tydligt om det saknas pigment på något område.

Det är ju synd att färgen inte håller bättre! Jag tycker ändå om de övriga egenskaperna hos läppbalsamet/läppstiftet; den fint blanka ytan, och att det känns närande för läpparna. Jag har tagit på Raspberry Ripple under några dagar när mina läppar känts extra torra och utsatta på grund av andra saker, och läpparna har genast känts mjuka och omhändertagna. Bra! Dock verkar ingredienserna inte vårda på längre sikt; torrheten kom tillbaka ganska snart efter att Raspberry Ripple skavts av.

Jag kommer inte att köpa några fler läppstift i serien, och egentligen var det här inget toppenköp. Men jag är litet extra förtjust i Laura Mercier i år och var tillräckligt nyfiken, och uppskattar det rimliga priset som håller sig väl under den snorkiga trehundrakronorsgränsen. Jag tror att jag kommer att gilla att använda Raspberry Ripple i några veckor till, och sedan igen när solen kommer till våren.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i läppbalsam, läppstift, makeup och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.