Byredo Bal d’Afrique

Bal d’Afrique är inspirerad av den förälskelse i Afrika som svepte över Paris under 1920-talet. Jag tänker mig att det är därför som den inte doftar så ”hett”, men man skall aldrig låta sig förledas av namnet utan värdera en parfym efter sin doft.

josephinebaker

Det kan vara de eleganta parisarna som bidrar med vetiver i den initiala doftpuffen, litet tillspetsad med bergamott och citron. Det skall även finnas neroli och tagetes i toppnoterna, och jasmin, cyklamen och viol i hjärtnoterna. Tagetes som jag har längtat efter den här sensommaren! Men jag har ganska svårt att snappa upp någon enda blomma i mixen, inte ens viol som ju brukar sticka ut.

Efter någon timme har vetiver-noten blivit ett stöd till sandelträ-doften som kommer att träda fram och stanna kvar resten av dagen. Det är vetiver, sandelträ, svart ambra och mysk som ligger i basen, men det är som sagt sandelträ med litet vetiver som dominerar för mig. Det är en mycket fin variant av sandelträ, och jag är väldigt förtjust i den. Men jag skulle nog vilja ha mer variation i en doft med så lovande beskrivning, så jag kan inte nöja mig med bara sandelträ.

byredobaldafrique

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.