NARS Audacious Audrey

När NARS läppstiftsserie Audacious kom till Sverige var jag ju först inte så begeistrad. Jag hade svårt att hitta nyanser som passade mig, och kvaliteten var bra, men inte unikt bra. Efter hand som jag har letat noggrannare har jag hittat fler färger jag tycker om, men favoriten från första ögonkastet stod fortfarande ut bland alla andra: den spännande rosaröda färgen Audrey.wpid-DSC_0631.jpg När Sephora äntligen hade ett minimalt rabatterbjudande i våras (skärpning, Sephora! Vi kan ju läsa om mer generösa erbjudanden i andra länder: VIB Rouge, Friends and Family och allt vad de heter!) så passade jag på att skaffa det lockande läppstiftet vid namn Audrey. Den fascinerande kalla nyansen blir mörkare på läpparna än den ser ut att vara i hylsan, och den är så pass färgrik och distinkt att man måste vara ytterst noggrann när man målar sina läppar med den. Läppstiftet glider på ganska lätt men är aningen, aningen torrt, vilket ju också gör det svårare att få rätt för oss som inte använder läppenna.

wpid-DSC_0635.jpg

OBS: I verkligheten är Audrey mörkare och kallare än på bilden.

Väl på plats känns inte läppstiftet alls – det är varken uttorkande eller specifikt vårdande. Färgen är intensiv och ytan krämig men matt. Det håller bra i flera timmar, med viss transferering till glas och koppar, och förstås ännu mer om jag äter. Som sagt ger läppstiftet inte någon direkt vårdande känsla, vilket gör att jag sträcker mig efter ett Helena Rubinstein-läppstift om läpparna behöver både snygg färg och mjukhet. Det är därför jag ännu inte är säker på om jag vill skaffa fler Audacious-läppstift, fastän jag har hittat fler färger som passar mig och lockar mig. Men NARS Audrey är jag glad att jag har! Den har varit en glädje under de gråare sommardagarna, och kommer att lysa upp även under hösten och vintern.

 

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i läppstift, makeup och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till NARS Audacious Audrey

  1. Pingback: Favoriter i september | Style On File

  2. Pingback: Favoriter i mars | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.