Avène XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cream

Avène har en hel del produkter som är utformade för att inte irritera känslig hy, och hjälpa till att reparera huden. Jag har inte speciellt känslig hy i vanliga fall, men efter att ha använt en för stark rengöring kändes min hy fnasig och slapp, och verkade behöva specialisthjälp för att reparera sig själv.

avenexeracalmKrämen XeraCalm A.D innehåller lipider (fettmolekyler) som liknar de som finns i huden, och skall därför kunna hjälpa till att återuppbygga hudens skyddande barriär. Det var det jag behövde, och det var den hjälp jag fick. Reda efter några dagars användning kändes huden fastare och smidigare.

Krämen innehåller också Avene thermalvatten och komponenter som skall lindra klåda och irritation i mycket torr hud. Eftersom jag varken hade klåda eller torr hud kan jag inte vittna om hur väl det fungerade.

Jag använde krämen regelbundet i en månad och känner att min ansiktshy återhämtat sig väl, men att min acne och andra orenheter i huden inte hållits efter tillräckligt. Nu återgår jag till mina vanliga produkter och ställer undan XeraCalm. Jag hoppas att inte behöva den igen, men det är skönt att veta att det finns så verksamma produkter på Apoteket.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.