Shop ‘til you drop del 5

Läppstift är min svaga punkt, vilket jag är den första att erkänna. Jag älskar att måla på och bära läppstift i alla nyanser från YLBB till mörka, vampiga vinröda. Och jag älskar också att köpa nya läppstift, producerade och presenterade med ny förbättrad konsistens och hållbarhet, och med lockande namn på nyanserna. Men det borde jag ju inte göra – inte köpa fler och utöka bördan på mitt Sisyfosjobb med att använda upp de jag redan har!

nars-charlotte
NARS Audacious-serien lockar mig på så många plan. Många gläds och njuter av den höga kvaliteten på läppstiften, att de har namn efter filmstjärnor blandar både glamour, historia och respekt för yrkeskvinnor i mixen. Starka, beundransvärda Charlotte Rampling i reklamen får mig att sukta efter den snygga färgen med hennes namn.

Men så kommer jag ihåg vad jag upptäckt i min strävan att måla slut på de gamla dyrgripar jag har hemma; att flera av dem redan har blivit för gamla och torra för att användas. Det är så sorgligt, och inte minst onödigt! Jag försöker tänka mig att plocka fram de läppstift jag hetsshoppar idag om några år, uttorkade och oanvändbara, utan att ha utnyttjats till sin fulla potential. För att inte tala om att varje hylsa representerar ett par hundralappar… På så sätt dämpar jag min shoppingiver för ett tag.

brokenlipstick
Men, men… ju längre jag hejdar mig, desto mer känner jag mig som en Duktig Flicka. Och duktiga flickor förtjänar ju belöningar, eller hur? Och faktiskt, när det är en så stor glädje för mig att köpa och använda ett nytt läppstift kan jag inte missunna mig det nöjet under de decennier det tar mig att gå igenom min samling. Så om frestelsen blir riktigt stark kommer jag nog att köpa något nytt, lovande läppstift även i år, och jag tänker inte skämmas för det. Men ju längre jag skjuter upp det, desto bättre.

lipstickonlips

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i hetsshopping, läppstift. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.