Boots Botanics Ionic Clay Mask

Rengörande ansiktsmasker är ju något jag aldrig får nog av att testa. Jag hittade en ganska billig från Boots Botanics som lovade att den ”actively removes impurities and deeply cleanses with clarifying willowbark”.

bootsbotanicsionicclaymaskLikt många andra lermasker är den tjockflytande, och i det här fallet mörkt grågrön. Man stryker ut den över huden och låter den sitta i tio minuter. Då har den hunnit stelna, men är inte alltför svår att tvätta bort, förutom att den verka stänka ovanligt mycket så badrummet får små gröna fläckar här och där.

Problemet är att masken börjar svida efter bara någon minut. Det är en sveda som inte går över under de tio minuter masken skall sitta på. Tack och lov gjorde den ingen skada på min hy, men min hud är ganska tålig så jag vet inte hur den skulle verka på någon med känsligare hy. Själva rengöringen var någorlunda bra, men inte så effektiv att den är värd tio minuters obehag.

Eftersom jag var missnöjd med masken ställde jag undan den men hittade den igen efter några månader och bestämde mig för att prova den. På förpackningen står att den skall hållai 24 månader, så jag tänkte att det skulle gå bra. Men då hade produkten separerat i en tjock kräm och en flytande vassle, varav den senare kom ut först i en smärre explosion som spred ännu fler grågröna färgstänk i mitt stackars badrum.

Efter att jag skakat tuben fick jag ut en jämnare smet. Men masken sved lika illa som gångerna innan, så nu har jag fått nog. I vanliga fall tycker jag inte om att slänga nästan fulla förpackningar, men den här masken var ett riktigt bottennapp.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i hudvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.