Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

Den fanns ju – mirakelkrämen! Eucerin säljer många prisvärda produkter som gör sitt jobb bättre än dyrare konkurrenter. Nu fann jag äntligen den magiska salvan Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm som hjälpt mig i en del svåra situationer i vinter.

eucerin-aquaphor-soothing-skin-balmDen lilla tuben lovar lakoniskt ”Stödjer hudens egen förnyelseprocess, kliniskt bevisat” på flera språk, och jag lät den genast visa sin duglighet. Strax ovanför nageln hade den tunna huden spruckit i ett tunt sår, ett sådant som brukar svida illa och ta en evighet att läka. Jag duttade på Aquaphor-salvan – och över natten hade såret läkt ihop och gav mig inga fler problem!

Fler problemzoner kring naglarna stod i tur att bekämpas: de hårda flikar intill nagelspetsen som rispar litet och lockar till att bitas av så att det blir kvar en djupare V-flik inåt som svider och aldrig växer ihop. Jag duttade Aquaphor på varje dylik och lät det verka över natten. Nu fick jag dock inga mirakelresultat (det skulle varit om de växt bort helt), men en klar förbättring. De hårda flikarna behövde behandlas flera dagar i rad, ja, minst en gång om dagen. De har inte försvunnit helt men blivit mycket mindre, och när jag tagit bort dem har jag inte heller fått några djupa flikar som svidit.

Under de här kalla vinterdagarna har mina läppar och huden omkring blivit obehagligt torra. Vad göra? Aquaphor! Än en gång fick jag omedelbar lindring och desto bättre resultat efter regelbunden insmörjning. Och så ser läpparna blanka ut som av läppbalsam! Puss puss!

Det måste ändå nämnas att Aquaphor-salvan är litet svåranvänd på grund av att den är så tjockflytande och klibbig. Just på läpparna funkar det bra, men på huden tar den extremt lång tid att sjunka in (snarare skavs den av) och under den tiden är den extremt klibbig. Jag gör inte om misstaget att smörja in hela händerna med Aquaphor. För mig räcker det att ta på den kring naglarna, och som tur är hjälper vanlig handkräm tillräckligt mycket på handryggen och övriga ytor.

Jag är väldigt tacksam över att jag fått hjälp med mina hudbekymmer av Aquaphor och önskar att alla som behöver salvan skall hitta den och också få lindring.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i handkräm, läppbalsam och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

  1. Pingback: Eucerin Lip Active | Style On File

  2. Pingback: L’Occitane Ultra Rich Lip Balm | Style On File

  3. Pingback: Avène Cold Cream Nourishing Lip Balm | Style On File

  4. Pingback: L’Occitane Creme Pieds Peaux Seches | Style On File

  5. Pingback: Nuxe Rêve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm | Style On File

  6. Pingback: Laneige Lip Sleeping Mask | Style On File

  7. Pingback: Clinique Repairware Intensive Lip Treatment | Style On File

  8. Pingback: Weleda Skin Food | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.