Chanel Beige

Det finns Chanel-dofter som bara säljs i Chanels egna butiker i lyckligt lottade städer, och självklart kallas de Les Exclusifs. Jag har hört många lovord från människor som hittat olika favoriter i kollektionen, och det gjorde mig verkligen nyfiken. Så var jag då äntligen i en stad med en Chanel-butik och Les Exclusifs! Som alltid behöver man låta en doft utvecklas på huden under några timmar för att veta att man älskar den i alla dess faser, så jag gick till butiken en förmiddag, sniffade på alla flaskor och sprayade på mig två som föll mig i smaken; Beige och Jersey.

chanelbeigeFörst ångrade jag litet att jag valt att prova Beige; den kändes som en fräsch blomdoft, sådana som det finns ganska många av men färre med personlighet. Men visst, jag tycker om de friska, lätta blommorna så varför inte ge efter för instinkten?

I Chanel Beige finns hagtorn, frangipani och min favoritblomma freesia, men så tillspetsade att deras doft till en början känns genomträngande – ja, nästan som en rengöringsprodukt, men hela tiden mycket mycket mer sofistikerad, tro mig! De olika blomnoterna känns olika mycket beroende på tid, väder och värmen av min egen hud. Jag har lätt att uppskatta blomdofter av det här slaget, och det gjorde jag från första stund.

Men ganska snart blev blomdoften mer än bara vänlig och lättburen. Det kändes som att den blandades med min hud och började genomsyra hela min kropp, inte bara den punkt där jag provat den. Och det var en underbar doft! Den kändes intensiv och intim, som att den omvärvde hela mig och blev en del av min hud. Likadant är det varenda gång jag burit Beige efter det; under dagen kan jag bli berusad av den sköna doften, men när jag lyfter handleden till näsan är den inte starkare där, tvärtom. Honungen i kompositionen är söt men litet syrlig, och det är den som bidrar till den sensuella vändningen.

Chanels egen presentation av doften säger detsamma som jag:

An elusive colour with infinite variations, beige may seem quite ordinary. And yet, behind this apparent simplicity, it hides a discreet sensuality that builds slowly before revealing itself fully.

För mina sinnen är Chanel Beige nästan oanständigt lockande, och jag njuter varje gång jag bär den. Allvarligt talat känns den så förförisk och berusande att jag inte kan bära den varje dag, utan måste ta någon dags paus emellan för att inte överdosera den.

chanellesExclusifs

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, hetsshopping, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Chanel Beige

  1. Var, var, VAR! Antar Köpenhamn eller Stockholm?

    • styleonfile skriver:

      Ännu längre bort. 😦 Inte ens Köpenhamn, utan det är Amsterdam, Berlin eller London som är de närmaste butikerna. Något att ha i bakhuvudet när man planerar sin nästa semester. 😉

  2. Sara skriver:

    Hej! De säljs på Kastrups utrikesterminal, eller gjorde det åtminstone tidigare!

  3. Ping: Favoriter i juli | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.