Acqua di Parma Gelsomino Nobile

För några år sedan (2011) kom det senaste tillskottet till det anrika parfymhuset Acqua di Parmas nobla blomdofter: Gelsomino är det poetiska italienska namnet för jasmin. Vi vet ju att jasmin kan vara både förförisk och oskuldsfull. Gelsomino Nobile har drag av den eleganta konstruktionen i Magnolia Nobile och Iris Nobile, men är ändå charmant och lättburen.

adpgelsominonobile

Det är i doftens hjärtnoter som blombuketten finns: jasmin, tuberos och apelsinblomma: vita blommor som det är lätt att älska. I toppnoterna finns rosépeppar och mandarin. Mandarinen hjälper i de första minuterna till att ge doften den lilla surhet som kan kännas i en del rosdofter.

Pepparn anas svagt, och gör doften både strävare och lenare, tillsammans med basnoterna mysk och cederträ. Jag är förtjust i de här ingredienserna, och tycker om parfymer som är baserade på dem, inklusive den här. Men Gelsomino Nobile är ändå främst en blomdoft, inte direkt lik vad man hittar i naturen, men ändå frisk och fin.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Acqua di Parma Gelsomino Nobile

  1. Ping: Acqua di Parma Rosa Nobile och Acqua Nobile Rosa | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.