Fueguia Xocoatl

Jag älskar choklad och dess doft (jag har jobbat i chokladfabrik och andats den dagen lång), men jag älskar inte många chokladparfymer. De flesta krämer och parfymer som skall föreställa choklad missar målet, eller kanske är det min näsa som fungerar annorlunda än de tänkt, för oftast känner jag bara en vag doft av kakaosmör och ibland ingenting.

fueguiaxocoatl
Xocoatl från Fueguia 1833 gör mig äntligen nöjd! Det är en rik doft som möter en från första början. Kakaodoften känns inte oskyldig, för den är utblandad med rom, som ger den en ”vuxen” känsla utan att bli spritig. Och absolut ingen antydan till romrussinpralin! Vaniljnoten är också välbalanserad, för Xocoatl är inte heller en söt doft. Visst älskar jag söt mjölkchoklad, men det är inte den sortens choklad jag vill dofta av själv. Xocoatl är aptitretande och fyllig, men inte så kraftig att den blir svår att bära, inte ens dagtid, inte ens om sommaren: orkidénoten ger blandningen en behövlig friskhet.

Xocoatls noter har ingen tydlig utveckling, utan finns alla med från början och håller i sig länge. När den tynar bort är det till slut sötman som vinner, för vaniljen varar längst. Men i flera timmar är jag insvept i en spännande choklad-rom-doft.

rumbottles

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fueguia Xocoatl

  1. Pingback: Fueguia på NK Stockholm | Style On File

  2. Pingback: Fueguia La Cautiva | Style On File

  3. Pingback: Favoriter i februari | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.