Etro Royal Pavillon

Jag var kanske litet förvirrad när jag köpte Royal Pavillon för några år sedan. Jag hade svårt att välja bland Etros många originella dofter, och valde en som kändes ovanlig för att få någon som var olik det mesta andra jag hade. Sedan kändes den för udda, och jag ställde undan den och glömde den. Åren gick och så kom jag på att jag skulle leta upp de gamla flaskor som jag inte sniffat på på länge. Då upptäckte jag vilken skön doft Royal Pavillon är!

etroroyalpavillonSom ett tropiskt växthus upplevde jag doften när jag upptäckte den, både första gången och även nu i vinter. Ett varmt, fuktigt växthus med exotiska blommor och en lätt ton av förruttnelse.

Ser man på vad som ingår så innehåller Royal Pavillon de animaliska dofterna civet och castoreum som basnoter. Hjärtnoter är ekmossa, sandelträ och vetiver, och som toppnoter finns ros, viol, jasmin, mimosa och ylang-ylang.

Det är som sagt ett fuktigt växthus jag tänker på när jag bär Royal Pavillon. Blomnoterna är här inte lätta och friska utan mustiga och på gränsen till utblommade. Jag tyckte att det var underligt men spännande när jag först stötte på doften. Jag ville äga den men inte bära den en hel dag. När jag nu återupptäckt Royal Pavillon känns den fascinerande och jag njuter av att ha den på min hud.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.