Ljusblå kalcedon

Ljusblått är en av de vackraste färger jag vet, och den passar mig också väldigt bra. Jag har letat och hittat smycken som är riktigt fina till alla mina plagg i mörkblått och ljusblått.

image

Några av de smyckena är av den fina stenen kalcedon. Vackra varianter av kalcedon är jaspis, agat, karneol och onyx, alla vackra på sina egna sätt. Just de här stenarna tycks dock inte ha något eget namn, men den ljusblå färgen, den fina ådringen och den enkla sättningen var precis vad jag ville ha.

Jag bär sällan halsband (hellre sidenscarf!), men gärna örhängen och en ring på höger långfinger. När jag först provade den ljusblå ringen kändes den ovan och för stor jämfört med de andra ringar jag brukat ha. Men jag chansade på att jag skulle vänja mig vid storleken, och det var rätt! Nu är jag riktigt förtjust i den stora stenen, och några andra ringar har börjat kännas för små istället… Vi får väl se om jag inte börjar skaffa mig nya, större ringar i alla andra vackra färger framöver!

wpid-DSC_0153.JPG

image

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i smycken. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ljusblå kalcedon

  1. Hermia skriver:

    Så vacker!! Passar superfint till röda naglarna också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.