Etro Etra

Det italienska modehuset Etro har skapat ett antal parfymer som är originella och intressanta. En av dem är Etra, och jag vet att många med mig tycker mycket om den. Efter att jag hade provat den utomlands tänkte jag på den i ett par år och började längta efter den. När så Etro började säljas i Sverige igen letade jag upp Etra, som var precis så fin som jag mindes den och som genast blev min.

etra_etroSom jag har nämnt tidigare är jag inte så förtjust i dofterna av märket CLEAN, för jag använder hellre en doft som kompletterar mina i övrigt rena kläder och kroppsdelar. Men för dem som längtar efter en ren och fräsch parfym vill jag föreslå Etro Etra.

Toppnoter är koriander, kardemumma och rosenträ. Koriander är en krydda jag tycker om att ha i mat, och jag gillar dess litet tvåliga doft. Här är den alltså en av ingredienserna, och tack och lov försvinner den inte fastän den är det första man känner av Etra, utan stannar kvar hela dagen. Efter ett litet tag känner jag också kardemumman som gör doften ännu trevligare.

Så ansluter sig hjärtnoterna: ceder, sandelträ, jasmin och ros. Blomnoterna är inte starka men hjälper till att mjuka upp parfymen, tillsammans med vaniljen och mysken som finns i basnoterna. Desto viktigare för att skapa den friska känslan är pimento-noten som också finns med.

Men jag kan erkänna att jag får sniffa riktigt noggrant för att känna de enskilda noterna. I Etra är de hårt sammanmixade till en doft som inte förändrar sig särskilt mycket under dagen som man bär den. Inte ens om man avslutar dagen med ett slitigt dubbelpass på gymmet tappar Etra formen, utan doftar lika friskt och rent och hjälper mig att känna mig peppad och stark! Därför använder jag ofta Etro Etra de dagar som jag planerar att träna på kvällen.

Eftersom jag märkt att skaran av tränande glesats ut på gymmet, bara så här några veckor efter nyår, vill jag tipsa om den här fina doften. En uppfriskande doft som kan hjälpa till att hålla nyårslöftet är väl en prisvärd investering i ett nytt, hälsosamt liv? Inte bara för gymmet, utan för många andra tillfällen!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Etro Etra

 1. Lo skriver:

  Jag gillar den också men har ingen egen flaska. Nu påminde du mig så att den hamnade högt upp på min önskelista. 🙂

 2. Trevligt inlägg om Etra! Jag gillar också Etro, min favorit är Heliotrope som doftar exakt som en slags isländsk mejeriprodukt (skyr med karamellsmak) som jag alltid brukar äta när jag hälsar på min mamma på Island. Kan tipsa, på följande ställe rear de ut vissa Etro till halva priset (dock ej Etra): parfumerie.nl Jag samarbetar inte med dem på något sätt (säkrast att tillägga).

  • styleonfile skriver:

   Wow, tack för tipset, Sigrun! Såg du det, Lo? Hoppas vi kan hitta några godbitar där.

   Sigrun, din beskrivning av Heliotrope låter fantastisk. Jag har provat den men hade ju inte samma referenser som du. 🙂 I mina gömmor har jag nyligen hittat Etro Royal Pavillon, som jag köpte på impuls men blev förskräckt av. Nu känns det som rätt läge att återupptäcka den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.