L’Artisan Parfumeur Passage d’Enfer

passagedenfer Passage till helvetet är vad namnet betyder. Men så farligt är det inte, tvärtom! Passage d’Enfer från L’Artisan Parfumeur är en mild rökelsedoft som många kvinnor tycker om. Doftblandningar med rökelser brukar ofta vara kryddiga och starka på ett sätt som en del älskar, men många tycker är svårburna. Inte så med Passage d’Enfer.

Det är helt klart rökelse som är den dominerande doften, men den är dämpad så att den inte sticker i näsan, som riktig rökelse kan göra. Inte heller är den lika stark som i de dofter som Comme des Garcons tog fram i sin Incense-serie. Rökelsenoten är matchad med trä- och musknoter som passar bra. Men det skall även finnas lilja i blandningen, och den kan jag inte hitta! Liljor doftar ju speciellt, och jag älskar deras doft. Så var har den tagit vägen i Passage d’Enfer? Kanske finns det känsligare näsor än jag som kan upptäcka den.

Passage d’Enfer är en originell doft som jag tycker om att använda på vintern. Trots det har den aldrig börjat kännas som ”min”. Jag har en liten flaska som jag kommer att använda med glädje tills den är slut, men sedan kommer jag inte att köpa en ny. Jag är ändå glad att doften säkert kommer att finnas kvar, för det finns så många andra som älskar den och bär den.

passage_d_enfer_ad

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s