Att läsa Harper’s Bazaar

Första upplagan av Harper's Bazar, 1867

Första upplagan av Harper’s Bazar, 1867

Harper’s Bazaar startades 1867 som en veckotidning, och var den första amerikanska modetidningen. Stilsäkra människor som Diana Vreeland och Richard Avedon har bidragit med kunskap och design under olika decennier, och nuförtiden kommer tidningen varje månad i olika upplagor för olika länder.

________________________________________________________________

natalie-portman-harpers-bazaarLiksom VOGUE börjar ett nummer med blänkande uppslag, dock inte hundra sidor utan betydligt färre. För att fortsätta jämförelsen med VOGUE så innehåller båda publikationerna intervjuer med designers, skådespelare och fotomodeller; modereportage med dyra, sköna kläder från de stora modehusen och mindre sammanställningar i bild och text om trender. Klädvalen i Harper’s Bazaars håller sig dock till det bärbara, utan att förlora i skönhet och stil. Jag ser det inte som försiktigt utan som något positivt; den mix av konservativa och vågade kläder som dyker upp i VOGUE är snarast schizofren. I jämförelsen framstår det som att Harper’s Bazaar har valt sin stil, en bred stil för många tillfällen, och inte försöker vara parlamentsledamot och galen tonåring på samma gång.

HB_1920bEtt annat inslag som känns genuina är kultursidorna (om än få): bokrecensionerna, teaterrekommendationerna och intervjuerna med konstnärer är genomtänkta och ärligt menade, inte instuckna som ett alibi mellan vindande modeller i kläder som är värda lika mycket som BNP för ett land i tredje världen.
Harpers-Bazaar-SiennaMiller_______________________________________

Elegans, en långsiktig plan för garderoben och intellektuell stimulans som lyser upp inifrån bättre än en ögonkräm är vad jag förlitar mig på för skönhet. Harper’s Bazaar, UK-upplagan, är det magasin som ger mig mest av det, och det är också min favorit bland skönhetstidningar.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i skönhetstidningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.