Högar av dyra, fina presenter i skinande omslagspapper…

missonidress… krämiga läppstift i alla nyanser av rött, rosa och plommon, skimrande nagellack och ögonskuggor i regnbågens alla färger, dyra krämer som gör underverk för hyn, lotion och parfymer som doftar ljuvligt, gnistrande diamantörhängen och pärlhalsband, handväskor från Mulberry, sidenmorgonrockar och kashmirtröjor, skyhöga stilettklackar från Christian Louboutin, sköna klänningar från Missoni och en liten Chaneldräkt. Det är vad som väntar mig under granen i min fantasi… eller kanske inte.

diamondringUnder mina år som fattig student och de första knapra åren som anställd drömde jag om de vackra sakerna jag såg i VOGUE och andra skönhetstidningar. Istället för att köpa ett par skor om året och ett läppstift efter noggrant övervägande, tänk om man skulle kunna köpa vad som helst när man ville? Istället för att välja en av mina tre varma tröjor, tänk att ha tjugo designertröjor att välja bland!

Nu har åren gått, och min kassa har upplevt flod och ebb i takt med IT-bubblan. I perioder har jag samlat på mig mycket av något jag gillar; det har varit läppstift, nagellack, ljusblå toppar, sidenscarves, Tiger-dräkter och parfymer i olika omgångar. Nu är jag priviligerad nog att ha skaffat mig ett förråd av de saker jag tycker om. Jag känner mig nöjd med det jag har, och har inte längre lika stort behov av att köpa mer. Jag är jätteglad och tacksam över att jag har nått den här punkten, och inte maniskt shoppar vidare medan garderoben och badrumshyllorna bågnar.

KMjasmineGamlaYtterligare en anledning till att min köplusta dämpats är att jag redan har kommit över så många saker jag längtade efter – klänningar, makeup-produkter, hudkrämer, och fastän de var bra, så var det ingen som förändrade mitt liv. Åh, litet grand saknar jag den där känslan när jag trodde att nästa läppstift skulle göra mig till filmstjärna! Men jag föredrar att ha blivit litet mer realistisk.

Jo, jag längtar fortfarande efter mer av mina älsklingssaker, bara för att det är roligt att ha nya saker. Det finns så många originella och spännande parfymer, väl värda att ha i sin garderob! Och en klänning som gör det bästa av ens figur skall man passa på att lägga beslag på! Men med så mycket fint i mina samlingar redan, måste alla mina nyförvärv vara unika och helt underbara.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i ögonpennor, ögonskuggor, dofter, hetsshopping, hudvård, kläder, klänningar, krämer, kroppsvård, läppstift, makeup, nagellack, parfymer, sidenscarves, skor, smycken. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.