Penhaligon’s Lily & Spice

Kanske är det fräckt av mig att skriva om en parfym som inte tillverkas längre, men jag kan inte låta bli att berätta om Penhaligon’s Lily & Spice.

Lily & Spice är lika ljuvligt kryddig som CdG Red Carnation, som jag ju älskar så. Båda dofterna innehåller kryddnejlika och peppar i sådana mängder att kryddningen nästan blir metallisk och iskall, och det gillar jag! Men Lily & Spice är förstås uppbyggd kring lilja, en annan doft jag älskar, så rik i sig själv som den är.

Att dofter slutar tillverkas gör mig inte alltid lika besviken. En del har tvillingar som doftar tillräckligt likt för att jag skall nöja mig med det. Men Lily & Spice är unik, och jag har aldrig känt något som ens liknar den. Jag får trösta mig med att jag inte har hunnit använda så mycket av flaskan som jag köpte häromåret. Kanske bör jag till och med hoppas att jag tröttnar på den innan den är slut…? Nej, hellre hoppas att den tas upp i produktion igen!

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Penhaligon’s Lily & Spice

  1. Kryddnejlika och peppar? Caron Coup de Fouet är exakt en sådan doft men tyvärr sägs den vara borttagen ur sortimentet. Jo Malone Dark Amber & Ginger Lily likaså. Vad är det som gör att våra perfekta julparfymer tas ur tillverkning?! Det är tur att jag har ett par droppar Poivre från Caron kvar (mer känd som kryddnejlikeknark). Skriv en rad till min mail om du vill ha ett prov:)

    • styleonfile skriver:

      Tack för tipsen och tack för erbjudandet! Ja, hur kan de här sugande läckra dofterna vara så impopulära att de försvinner? Så galet. Helt klart räcker det inte med att bara du och jag är fans… vi får sprida kärleken till fler så att efterfrågan stiger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.