Crabtree & Evelyn Rosewater Hand Therapy

Handkrämerna från Crabtree & Evelyn hör till de produkter som verkligen gör nytta. De sjunker snabbt in i huden som genast börjar kännas sammetsmjuk men inte alls kladdig. Efter att ha använt andra handkrämer ett tag gick jag tillbaka till Crabtree & Evelyn Rosewater Hand Therapy, och blev nästan förvånad över hur snabbt resultatet kom. De hårda partier jag hade haft började mjukas upp och lugna sig, och även flera timmar efter att jag sist tagit på krämen kändes huden på händerna len och mjuk.

Doften Rosewater är inte speciellt stark. Det är knappt att man märker rosen, om man inte sniffar riktigt ordentligt! Jag tycker också om varianten Lavender, vars lavendeldoft är diskret och håller sig borta från området ”doftkuddar-för-underklädeslådan”.

Det är synd att krämen säljs i en opraktisk tub med skruvkork. Jag skulle vilja se Crabtree & Evelyn göra en (fortfarande elegant!) mer lättöppnad variant som också går att ha i handväskan utan spill. Visserligen är korken stor nog att greppa och lätt nog att skruva på och av även med insmorda fingrar, men det är ändå krångligare än flipp-lock och pumphuvuden.

Tur nog brukar det varje år till jul (och däremellan) säljas trevliga set med handkräm och tvål i dofterna Rosewater och Lavender. De brukar dukas upp i mängd som lämpliga presenter, och det är de ju verkligen. Men jag väntar några veckor tills de reas ut, och passar på att köpa två-tre stycken set som räcker i flera månader. Gör bara inte samma misstag som jag, när jag tog fel och använde tvålen som handkräm! Efter att ha känt stickningar i händer och fötter när jag tvättade dem insåg jag mitt misstag efter ett par veckor. Den där tvålen tycks inte vara att leka med! Men handkrämen är desto bättre.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Crabtree & Evelyn Rosewater Hand Therapy

  1. Ping: Crabtree & Evelyn Rosewater body lotion | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.