MAC Marilyn Collection oktober 2012

När andra kosmetikmärken ger ut nya fyra-fem makeupkollektioner per år, kommer MAC ut med ungefär en i månaden. Många av deras kollektioner är inte så högprofilerade men väl så intressanta för dem som längtar efter nya versioner av puder, mascara och penslar. Men däremellen kommer några stora kollektioner som drar ögonen till sig, med läppstift, läppglans, ögonskuggor, ögonpennor och annat i nya läckra färger och med lockande namn. I oktober är det dags för en storstilad kollektion med en av våra största skönhetsikoner – Marilyn Monroe.

MAC marilyn nail polishesJag har sett bilder från Marilyn Monroes necessär med kakmascara, läppstift och andra oljekritsliknande pennor i vitt och hudfärger för att skapa konturer. Hennes sminkning var diskret och inriktad på att framhäva hennes egen skönhet – förutom de röda läpparna, som lyste mot hennes ljusa, jämna hy.

MAC Marilyn lipsticks
I MACs Marilyn-kollektion finns det förstås många röda läppstift; orangeröda, rosaröda, blåröda så att alla människor skall hitta sin perfekt röda färg oberoende av hudton, och därtill en ”nude” som ger ett sexigt yrvaket intryck om det används rätt. Därtill några passande nagellack, läppglans i två olika ljusa nyanser, eyeliner för drama, puder, lösögonfransar och mycket annat.

Detta är namn och konsistens på läppstiften:
Deeply Adored – Deep scarlet (Matte)
Charmed I’m Sure – Dark true red (Matte)
Pure Zen – Warm nude (Cremesheen)
Love Goddess – Mid-tone pink red (Satin)
Scarlet Ibis – Bright orange red (Matte)

Och så här heter ögonskuggorna, som alla är av formulan Veluxe Pearl:
How to Marry – Soft White
Preferred Blonde – Pale champagne beige
Silver Screen – True silver
Showgirl – Dark blue grey


Oemotståndliga namn, eller hur? Jag har fallit för spännande namn förr, och hann skaffa ett tjog läppstift från MAC innan jag insåg att kvaliteten inte duger för mig (förutom serien Pro Longwear, som har en helt annan sammansättning och hållbarhet). Men med en Marilyn-kollektion i butikerna kommer det att bli svårt att hålla plånboken i styr. Kommer jag att kunna stå emot att skaffa ännu ett rött läppstift när det har en Marilyn-bild på sig? Det är litet tråkigt att bilderna är så anonyma och så lika varandra, men när jag väl står där vid MAC-disken med ett rött läppstift i handen kommer det nog att verka oemotståndligt…

MAC Marilyn all

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i ögonpennor, ögonskuggor, hetsshopping, läppstift, makeup, nagellack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till MAC Marilyn Collection oktober 2012

  1. Jenny skriver:

    Hej. Vill bara säga att bilden du har som ska föreställa Marilyn faktiskt är Lisa Marie Presley sminkad som Marilyn! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s