Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser

Clarins har ett antal olika produkter för att rengöra och exfoliera huden. Den med namnet One-Step Gentle Exfoliating Cleanser skall gå att använda varje dag, och den skall fungera både som rengöring och som peeling. Jag har inte använt den så, utan som en vanlig skrubbkräm: först har jag tvättat ansiktet med min vanliga rengöringskräm, och sedan använt One-Step… Jag har heller inte använt den varje dag, utan någon gång i veckan, och låtit en rengörande mask följa på exfolieringen.

I den orange krämen finns korn för exfoliering, inte grova men inte så små heller. Det känns inte som att de rispar huden, men jag tycker ändå bättre om peelingkrämer med korn som är så fina att de är helt jämnt fördelade (eller krämer som inte innehåller korn alls). Det är av den anledningen som jag brukat rengöra huden innan jag använt One-Step Gentle Exfoliating Cleanser (och andra peelingkrämer): jag vill att all smuts skall vara borta innan jag börjar med det tyngre artilleriet.

Clarins-peelingen är inte direkt dålig, men jag tycker inte heller att den är speciellt bra. Jag känner inte att huden blir tillräckligt rengjord av den, för det är den för mild för. Men jag skulle heller inte vilja använda den varje dag, som en vanlig rengöring. Till min veckovis återkommande exfoliering väljer jag hellre någon annan kräm.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s