Eve Lom Cleanser

Ansiktsrengöringen från Eve Lom har kultstatus och många hängivna anhängare i världen. Människor med såväl torr som fet ansiktshy använder produkterna och följer ritualerna som hör till, och är mycket nöjda med resultatet. Skönhetsexperten Eve Lom har tagit fram en kräm som skall masseras på, fuktas av och mjukt gnidas bort på ett sätt som får en att känna sig som på spa.

Det finns människor som vill tvätta sig snabbt och bli klara med det med så få produkter som möjligt. Andra tycker om att ta sig tid, och använda specialprodukter som ansiktsmasker och krämer med specifik verkan. Jag hör till den senare gruppen, och lägger hellre pengar på kvalitet hos det jag använder dagligen än på att gå på ansiktsbehandling ibland. (Idealiskt är förstås en kombination av bådadera.) Med Eve Loms salva och specialduk för rengöring blir varje kväll (och morgon) som ett mini-spa!

Den rengörande salvan ser hård ut i burken, men mellan fingrarna blir den snabbt mjuk, om än grynig. Man skall värma upp den och sedan smörja in den på ansiktshuden med masserande rörelser. Det finns tutorials på youtube som visar hur det går till, och det kan vara bra att titta på dem så att man har en aning innan man sitter med smörjan på fingrarna! Salvan har också en stark lukt, som till en början kan tyckas avskräckande. Det är ingen lätt blomdoft, utan en kraftig kryddig doft, som för tankarna till medicin och liniment. Jag vande mig snabbt vid den, och började till och med längta efter doften!

Salvan är mer tjockflytande än masken the Greatest Mystery från Philosophy, så det blir en annan sorts ansiktsmassage att lägga på den. Kanske var det inbillning, men från första gången jag använde den, kändes det som att den smälte in i huden och började verka, milt men effektivt.

Efter att ha masserat in salvan i en minut, är det dags att öka dess verkan genom fukt och värme. Den medföljande muslin-duken skall blötas i hett vatten, läggas över ansiktet, och hållas kvar några sekunder. Upprepa två gånger! Därefter sköljer man duken i kallt vatten, och använder den till att torka bort det som finns kvar av salvan i ansiktet.

Den här proceduren gör att ansiktshuden känns rengjord, avslappnad och återfuktad. (Jag använder ändå en fuktighetskräm efteråt.) Jag har blandhy med feta partier över pannan, näsan och hakan, en del ganska stora pormaskar, och partier av röd acne under hakan. Efter en dags användande hade inga underverk skett, och jag var fortfarande skeptisk. Men efter två kvällars användande märkte jag hur huden på näsan blivit jämnare och att porerna hade minskat. Inget mirakel, men glädjande! Det kändes också som att hela ansiktshuden fick vitalitet, från det översta hudlagret och någon millimeter in under huden.

Under den dryga vecka som min provburk varade trivdes jag med den rengörande kvällsritualen. Jag tyckte inte att den var invecklad eller lång, och jag såg faktiskt fram emot den! Även när jag kommit från ett träningspass och var svettig och uppvarvad kändes det skönt att massera in salvan och lägga på den fuktade duken. Morgontrött som jag är fortsatte jag med min vanliga cleanser på morgonen (en jag inte varit helt nöjd med), men fick ändå det goda resultatet. Eve Lom vet att det finns fler än jag som har bråttom på morgonen, och säljer en vanlig cleanser för det ändamålet.

Sedan min provburk tog slut, har jag saknat kvällsritualen och den fina känslan i ansiktshuden. När jag har gjort slut på min nuvarande rengöringskräm, tänker jag skaffa Eve Loms cleanser och låta badrummet bli ett mini-spa varje kväll.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i hudvård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eve Lom Cleanser

  1. Pingback: Omorovicza Thermal Cleansing Balm | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.