Max Factor Colour Elixir läppstift

Max Factor har en lång historia av att ha tillverkat makeup för filmen redan under Hollywoods tidiga dagar. Inte för att jag skulle vilja ha de tjocka lagren av puder och gröntonat läppstift som användes för att skapa skönhet i svartvita filmer, men jag blir litet imponerad av ett märke med en historia.

Trots det, och trots att jag älskar deras ögonskuggor, har jag varit besviken på de läppstift Max Factor erbjuder. Konsistensen har känts billig och kladdig, och färgerna har inte intresserat mig. Men äntligen har de börjat sälja en ny variant på läppstift, som är av mycket bra kvalitet för sitt pris.

Max Factor Colour Elixir läppstift marknadsförs stort som ett läppstift som gör dina läppar mjukare och finare medan du använder det. När reklamen lovar att det skall verka inom en vecka, skall man dessutom kunna förvänta sig att märka skillnaden redan efter en dag. Speciellt med läppstift bör man känna effekten direkt, och det gör man med Colour Elixir.

Man behöver kanske inte dra för stora växlar på de utlovade antioxidanterna och E-vitamin som skall vårda läpparna, men i alla fall känns läppstiften mer mjukgörande och fuktgivande än de flesta vanliga cerat. De har också en doft av knäck som man kan älska eller hata. Jag gillar den, men är glad att den inte känns lika starkt efter att man målat läpparna och stängt locket igen. Färgen håller också bra utan att glida utanför läpparnas konturer och utan att färga av sig för mycket på koppar och glas.

Tyvärr finns det inte många nyanser att välja på för mig som har bleka, kalla färger. Men den jag valde, 711 Midnight Mauve, är en snyggt krämig blårosa färg. Den är litet för blåtonad för att vara en YLBB, men tillräckligt naturlig för att jag skall kunna ha den nästan varje dag på mitt kontor. Jag tror att personer med varma hudtoner har lättare att hitta färger som passar dem.

Max Factor Colour Elixir läppstift har en bra konsistens och hållbarhet, och jag rekommenderar det varmt. Det är ett av mina tre favoriter i den nya vågen av läppstift, och det absolut mest prisvärda.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i läppstift, makeup och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.