Angel Eyes

Det finns en ögonskugga som jag tror passar på varje kvinna på jorden, oavsett hudton och ögonfärg. Den är varken dyr eller svår att få tag i: den kan till och med finnas i din ICA-butik! Jag talar om Max Factors Angel Eyes, en skimrande silvergrön ögonskugga i serien Earth Spirit.

Målar man på mycket kan man få den vackra gröna färgen att synas på ögonlocket. Men om man väljer att använda färgen sparsamt, kommer den bara att synas som en skugga som definierar ögat och blänker till ibland.

Allra bäst är att lägga på ögonskuggan med en pensel gjord för ändamålet. Har man inte det kan man använda bomullstops, vilket dock blir dyrt i längden och inte ger lika gott resultat. Använder man fingertopparna lämnar man fett och hudflagor i burken som gör att ögonskuggan snabbare torkar ut och blir dålig.

Färgen på bilden gör inte Angel Eyes rättvisa. Leta upp den och se på den själv! Och köp två eller tre stycken, så att du har ett lager för resten av livet!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i ögonskuggor, makeup och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Angel Eyes

 1. Amen! Den er KJEMPEfin. Dessverre finnes den ikke noe steder her i Norge lenger, så det er smart å se etter den når man er i Sverige.

 2. Vixxtoria skriver:

  Kan man få ställa såna där riktigt idiotiska frågor i din blogg? Kanske anonymt? Alltså, nu skämtar jag inte, utan menar verkligen att jag skulle behöva en plats där jag kunde fråga om skillnader mellan foundation och puder och underlagskräm. Jag menar inte skillnaden mellan _olika_ foundation, utan mer om ”foundation” och ”puder” är samma sak, men med olika namn…?

  • styleonfile skriver:

   Vixxtoria, du får gärna fråga! Jag skall komma på hur man lägger upp en länk med min mailadress.

   Tyvärr kan jag inte så mycket om foundation, som jag inte använder, men kan svara snabbt att foundation (och underlagskräm) är flytande och puder är, tja, puder! Men så finns en massa hybrider från listiga företag som vill hitta en Unique Selling Point, t.ex ”liquid powder” och foundation i krämform. Vilket som funkar bäst för en själv beror på om man har torr eller fet hy.

   Hoppas det här hjälper en bit! Om du vill vara ännu mer anonym finns det en mailadress på Kulturdelen-bloggen. Hm, jag måste börja snygga upp och inreda den här bloggen bättre, märker jag!

   • Vixxtoria skriver:

    Nej, så anonym behöver jag inte vara, haha.

    Men är själva idén med en foundation att den också är färgad? (Ja, till skillnad från en vanlig ansiktskräm, då.)

    Och det där med hybrider har jag väl misstänkt länge!

   • styleonfile skriver:

    Just det, allt du nämner i första posten är färgat, även puder, och behöver matchas mot hudens egen nyans. Det är också en produkt där det kan vara riktigt svårt att hitta sin perfekta färg, men det finns expediter vid större diskar som är till god hjälp! Man kan få fråga flera olika personer vid olika diskar, så det kan ta ett tag att pröva sig fram.

 3. Ping: Lancôme Ombre Hypnôse Stylo i Erika F | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.